La ferme des Homs
La ferme des Homs er ærlig talt noget helt specielt. Når man kører, eller måske endda cykler op af de stejle bjergveje i Cevennes området i Frankrig, gennem nationalparken les Causses, så støder man på intet mindre end en aromatisk perle midt i det vidunderlige landskab.
Hvis du googler La Corniche des Cevennes vil du uden tvivl have en ekstra destination på din bucket list.
Marion driver her, alt hvad du kan forestille dig af økologiske og aromatiske planter såsom enebær, timian, rosmarin, rose, hyben, lavendel og meget mere. Disse planter bliver senere brugt på at fremstille de lækreste naturlige produkter som te, sæbe, spiritus, aromatiserede eddike mm.
Stjernen over dem alle, er utvivlsomt Pastis Des Homs, for nøj hvor smager den godt. Mindre lakrids og mere anis samt 15 forskellige planter danner rammen om denne opskrift, som har vundet diverse medaljer.
Men vi skal heller ikke glemme Larzamique, som er en forberedt version af balsamico – utroligt aromatisk og perfekt til at løfte enhver ret!
Vil du gerne vide mere om La ferme des Homs, så kan du læse mere om dem og deres delikatesser på deres hjemmeside her.
01
ingredienser
De arbejder med økologiske planter som timian, rosmarin, lavendel, roser, sar, oregano, hyssop, mynte, citronmelisse, salvie, estragon, helichrysum, fennikel, angelica, kamille, merian, verbena, basilikum, morgenfrue, kornblomst…
02
La ferme des homs
Homs, historisk set “homps”, refererer til egetræer på occitansk. Disse træer befolkede engang jorden omkring denne traditionelle Caussenard-gård, dedikeret på platået til opdræt af får.
03
bæredygtig jord
Deres planter dyrkes uden gødning eller kemikalier, og mekaniserede indgreb er meget begrænsede. De henter inspiration fra permacultur- og agroøkologipraksisser for at udføre vores afgrøder.