ferme de la massinie

I Dordogne i regionen Nouvelle Aquitaine i en af de mindre kendte områder i det sydvestlige Frankrig, men uden tvivl en af Frankrigs best kept secrets finder man Ferme De La Massaine.

Det kuperede terræn, Dordogne floden og de mange historiske slotte langs bredden gør området idyllisk og fantastisk afslappende. Maden, ja maden, er en hel historie for sig selv.

Lokale sorte trøfler, gedeost og perfekt tilberedt and og gås er bare nogle af de lokale ingredienser de tilbydes i hverdagen i Dordogne.

La Gascogne, og le porc noir gascon, som er det franske for sortfodsgrisen fra Gascogne, har længe været en uddøende race, men takket være nogle fantastiske mennesker, som Jean og hans familie, bliver arten ved med at eksistere.

Kendetegnet ved denne race er, at de vokser meget langsomt og derfor ikke egner sig til masseproduktion. Dette bringer derimod dyrevelfærd helt i top.

Sortfodsgrisen lever ude i skoven hele livet og bliver aldrig slagtet, før de er omrking 1.5 år gamle. Deres foder består primært af rødder og nødder, og på baggrund af dette danner de naturligt rigtig meget intramuskulært fedt, som giver den helt unikke smag!

Hvis dyrevelfærd er en prioritet for dig, når du skal diske op med lækker mad, så er det her virkelig et must try!

Vil du gerne vide mere om Ferme De La Massaine, så kan du læse mere om dem på deres hjemmeside her.

01

frihed under åben himmel

De har omkring 80 sorte Gascon-grise, der lever på mere end 8 hektar i fuld frihed. Alle grise lever under åben himmel, og opdrættes i minimum 12 måneder.

02

racen er særlig

Racen er helt særlig, og vokser i modsætning til mange andre dyr utrolig langsomt. Den er kendt for sit naturlige store indhold af intramuskulærtfedt. 

03

det spiser de

Grisene fodres dagligt med økologisk Dordogne-korn, ølmalt fra Nové-bryggeriet og klidmel. I skoven med egetræer og kastanjetræer, spiser de også agern og/eller kastanjer.