chateau de piote

Bag Chateau de Piote står Virginie og hendes søn Corentin, som producerer forrygende naturvine i det nordlige Bordeaux.

Chateau de Piote tør at gå imod strømmen, hvilket gør at deres vin skiller sig ud og er helt fantastisk. De var de allerførste i Bordeaux, som turde skifte Barrique, som er det franske ord for egetræsfade, ud med Jarre, der er fransk for en god gammeldags lerkrukke. De gamle lerkrukker holder nemlig vinens smag mere ren, hvor egetræsfade ofte giver lidt af deres smag fra sig under lagringen. Dette, og meget andet, har gjort familien til en af pionererne inden for naturvin i området.

I de sidste 25 år har familien, som oprindeligt er fra Nice, dyrket de 11.5 ha vinstokke uden nogle former for kemikalier eller andre tilsætningsstoffer. Vin fra Chateau de Piote smager derfor af det rigtige Bordeaux, helt uden nogle former for sminke! Med hvidvins druesorter som Colombard adskiller de sig også her fra mængden, i et ellers meget konservativt vinområde.

Både den røde og den hvide vin er en fryd for ganen. Den røde er en fornøjelse til lidt kraftigere retter. Men endnu mere imponerende er det, at de er helt uden tilsætningsstoffer.

Så lad dig positivt overraske – for det her er håndværkskvalitet fra aller øverste hylde.

Vil du gerne vide mere om Chateau de Piote, så kan du læse mere om dem på deres hjemmeside her.

01

BÆREDYGTIG PRODUKTION

I de sidste 25 år har familien, som oprindeligt er fra Nice, dyrket de 11.5 ha vinstokke uden nogle former for kemikalier eller andre tilsætningsstoffer.

02

barrique eller jarre

De var de første i Bordeaux, som turde skifte Barrique, som er det franske ord for egetræsfade, ud med Jarre, der er fransk for en god gammeldags lerkrukke. 

03

otte forskellige druesorter

På de ti hektar som Chateau de Piote råder over, har de plantet otte forskellige druesorter, som bidrager til særpræget ved Piote-vinene.