Cuveé Prestige 2021 Blanc

195,00 kr.

Cuveé Prestige 2021 Blanc er en fænomenal hvidvin fra Château de Piote nord for Bordeaux. Cuveé Prestige 2021 Blanc er en klassisk tør hvidvin uden restsukker, der passer perfekt til kraftig fisk og hvidt kød. Cuveé Prestige 2021 Blanc er en vin, der skal nydes i godt selskab, men hvis du er samler, er det også vinen for dig, da den kan lagres i op til 15 år.

Cuveé Prestige 2021 Blanc er en blandingsvin, hvilket er en af Bordeaux's kendetegn. Cuveé Prestige 2021 Blanc består af druerne Sémillon (70%) og Colombard (30%), hvilket er med til at gøre vinen ekstrem aromatisk og dyb i duften, men stadig frisk og floral. Derudover giver Sémillon druerne også vinen dens runde, smørede og cremede tekstur.

Cuveé Prestige 2021 har en alkoholprocent på 14%. Fermenteringen og lagringen af denne udsøgte vin sker først i lerkrukker og derefter på egetræsfade. Under fermenteringen macerer vinen også i 8 dage, hvilket er med til at give vinen dens intense farve og aroma.

Som alle de andre vine fra Château de Piote er druerne derudover blevet manuelt høstet på de i alt 14 hektar vinmarker, og som prikken over i’et er vinen desuden økologisk og indeholder derfor en lav mængde sulfitter.