Vin des Potes Clair

195,00 kr.

Vin des Potes Clair fra Château de Piote er en af de mere atypiske vine fra Bordeaux. Rødvinen fra regionen er typisk kraftig og mørk, men det gælder ikke denne lækre lette sag. Vin des Potes Clair skal nydes afkølet til lette retter og er perfekt til grillen eller en syrlig dessert. Grundet vinens lette smag kan den endda nydes ude på terrassen som en rosé.

Vin des Potes Clair er, ligesom alle andre gode vine fra Bordeaux, en blandingsvin. Vin des Potes Clair består af druerne Merlot (80%) og Malbec (20%), hvilket giver vinen den lyse og lette røde farve, den aromatiske duft af røde bær og skovbær samt dens friske og frugtige smag.

Vin des Potes Clair har en alkoholprocent på 14% og modnes i de ikoniske lerkrukker. Til samlere er det værd at vide, at vinen kan lagres i op til 3 år, da den så stadig har den friske smag i behold.

Som alle de andre vine fra Château de Piote er druerne blevet manuelt høstet på de i alt 14 hektar vinmarker, og som prikken over i’et er vinen desuden økologisk og indeholder derfor en lav mængde sulfitter.